"Vergeet de sneeuw"

Het is nú tijd voor winterbanden!

Als het kwik onder de zeven graden Celsius duikt heeft u al voordeel van winterbanden. U rijdt er dan veiliger mee dan met uw zomerbanden. De kans op slippen en schuiven is met winterbanden veel kleiner. Zeker voor mensen die ook op wintersport gaan!

Het is dus geen kwestie ‘doe ik het of niet’, maar ‘welke neem ik?’ AutoFirst Direct Garage adviseert u graag bij het maken van de juiste keuze band en staat garant voor een vakkundige service. Wij leveren alle merken en maten tegen gunstige prijzen.

Vanzelfsprekend bent u bij ons van harte welkom voor uw Winterwissel! Maak daarom vandaag nog een afspraak ->

8 Redenen om te kiezen voor winterbanden.

  1. Winterbanden hebben meer grip bij temperaturen onder de 7 graden. Dankzij een speciale rubbersamenstelling met silica blijven ze langer flexibel en elastisch.
  2. Winterbanden voeren regen, smeltwater, hagel of natte sneeuw veel beter af door fijne lamellen in het profiel. Dit verkort de remweg en ook de wegligging in bochten verbetert.
  3. Met winterbanden heeft u minder kans op aquaplaning.
  4. Bij sneeuwval hapt het profiel van de winterband zich goed vast. Ook bij sneeuw heeft u dus meer grip.
  5. Gaat u op wintersport? Het gebruik van winterbanden is in veel Europese landen inmiddels verplicht. U kunt beboet worden of in het ergste geval krijgt u problemen rondom aansprakelijkheid en letselschade.
  6. Moderne winterbanden zijn tegenwoordig net zo geruisloos en comfortabel als zomerbanden en ze slijten niet sneller.
  7. Uw zomerbanden gaan veel langer mee wanneer u ze niet het hele jaar door gebruikt. En de kosten voor winterbanden zijn ongeveer gelijk aan die van zomerbanden. Onder aan de streep bent u dus nauwelijks duurder uit.
  8. Wanneer u van november tot eind maart winterbanden gebruikt is de kans op een ongeval door gladheid veel kleiner. Het is een veel veiligere optie voor uzelf, uw naasten en voor uw medeweggebruikers.

 

Zijn winterbanden verplicht of niet?

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht. Ze worden echter bij temperaturen onder de 7 graden sterk aanbevolen. Gaat u op wintersport dan is er geen ontkomen aan. Winterbanden zijn verplicht in Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Estland, Finland en Zweden. In Frankrijk en Italië gelden regionale verplichtingen.

Bovag garantie

APK-keuring nodig?

Bij Autofirst Direct Garage Lijnden word u snel en vakkundig geholpen.

Lees meer
Bovag garantie

Mobiliteits garantie

Met de Mobiliteitsgarantie van AutoFirst bent u bij pech altijd weer snel op weg.

Lees meer
Bovag garantie

Banden webshop

Bekijk hier onze acuele prijzen van banden en velgen.

Lees meer
Bovag garantie

Vergeet sneeuw

Met temperaturen onder de 7 graden is nú tijd voor winterbanden!

Lees meer